When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

0

E-movere challenge: Drie keer een 15-minuten diner

 

Geen tijd, geen tijd, veel te druk! Alom veel gehoorde kreten en vaak een reden om weinig aandacht en tijd te besteden aan het klaarmaken van maaltijden. Het is niet voor niets dat kant-en-klaar-maaltijden populair zijn. Uitgebreid koken is voor gelegenheden of voor gezinnen. Ben je alleen of met z’n tweeën dan staat uitgebreid koken meestal niet hoog in de prioriteitenlijst. In dit geval zijn voorgekookte aardappels, gesneden groenten en een minutelapje een snelle oplossing en als toetje lekker makkelijk fruityoghurt. Klaar is kees, maar in hoeverre kun je nog variëren als tijd de belangrijkste keuzefactor is bij de maaltijden? E-movere heeft drie maaltijden samengesteld die je in 15 minuten klaar kunt maken. En dat heeft iedereen toch wel over voor z’n gezondheid?!

Gerecht 1: Mungbonenschotel ( rijk aan eiwitten)

Ingrediënten: mungbonen, (de avond van tevoren in de week zetten)

Avocado, gemengde kiemen (merk: Peuleschil), rode paprika, komkommer, knoflook, verse koriander, zeekraal, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, grof zeezout, geelwortel, zwarte peper en olijfolie (extra vierge).

Mungbonen in schoon water in ca. 8-10 minuten gaarkoken. Alle ingrediënten in stukjes snijden. Pitten en zaden kort roosteren in droge koekenpan. Mungbonen afgieten, alle ingrediënten erdoorheen scheppen, kruiden toevoegen en olijfolie naar smaak.

Dit gerecht bevat veel eiwitten (peulvruchten), goede vetten (olijfolie en avocado), mineralen en anti-oxidanten.

Gerecht 2  Boekweitpasta met tomaat en avocado

Ingrediënten: Boekweitpasta (merk: Terrassana), tomaten, 2 avocado’s, olijfolie, ui, knoflook, zwarte peper, himalayazout, verse basilicum en oregano.

Boekweit in 5-6 minuten beetgaar koken in kruidenbouillon en afgieten. Ui en knoflook bakken in kokosolie, tomaten in stukjes snijden, erbij doen en kruiden toevoegen. Na ca. 5 minuten is de tomatensaus klaar. Avocado fijn maken,  olijfolie, peper, zout en kruiden erbij doen.  Avocado wordt koud erbij geserveerd.

Boekweit(pasta) bevat veel vit. B en andere mineralen en is glutenvrij. Tomaten bevatten als je ze verwarmt heel veel lycopeen ( krachtige anti-oxidant). Ui en knoflook zijn rijk aan selenium dat ervoor zorgt dat je gifstoffen beter afvoert. Avocado is een bron van heel goede vetten, rijk aan omega-9.

Gerecht 3  Pittige broccolischotel met linzen

Ingrediënten: Broccoli, gele of rode linzen, knoflook, ui, courgette,rode paprika, rode peper, geelwortel, komijn, koriander, zwarte peper en zout.

Broccoliroosjes in enkele minuten halfgaar koken. Linzen in ongeveer 12-15 minuten gaar koken. De overige ingrediënten in kleine stukjes snijden en in kokosolie bakken en kruiden toevoegen. Linzen afgieten en er apart bij geven.

Linzen zijn eiwitrijk. Broccoli, de gezondste groente, bevat veel vit. C, calcium en magnesium.

Zo gemakkelijk is het om binnen 15 minuten een gevarieerde maaltijd op tafel te hebben! Boordevol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten.

dinerglutenvrijpeulvruchten

Claudia • 30 oktober 2012


Previous Post

Next Post