When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

Juice watermeloen rijstmelk lijnzaadolie 750
0

Smoothie van de week: Watermeloen-no greens today!

Juice watermeloen rijstmelk lijnzaadolie 750

Een groene is het niet deze keer. Er zit zelfs geen groente door! Ik vind dat ‘ie toch het label ‘smoothie’ mag dragen vanwege de toevoegingen die het net wat gezonder maken dan alleen een geblende meloen. De ingrediënten voor een goede groene smoothie zijn normaliter: groene bladgroente, fruit, een eiwit- en vetbron en extra vocht. Daarbij kunnen dan nog gezonde extra’s zoals verse kruiden of superfoods voor extra vitamines, mineralen en anti-oxidanten.

In deze smoothie zitten geen groentes, maar wel een eiwitbron, een vetbron en een gezond extraatje. Soms heb je gewoon even geen zin in groen(te) en dan maak je dit soort mooie dingen. De precieze ingrediënten:

  • watermeloen,
  • hennepzaadjes,
  • rijstmelk,
  • lijnzaadolie,
  • rijstmelk,
  • appelazijn.

De hennepzaadjes waren een tijd vast onderdeel in mijn smoothies, maar om me wel aan mijn eigen advies te houden, gebruik ik ze nu veel minder er wissel ik meer af met andere superfoods. Hennepzaad is rijk aan goede vetten én eiwitten. Zo heeft ook deze smoothie toch weer genoeg voedingsstoffen om je bloedsuikerspiegel niet te veel te laten schommelen. Ook helpt de lijnzaadolie nog extra bij het opnemen van vitamine A uit de watermeloen. Er zit ook vitamine C in, net als ijzer en kalium.

Deze smoothie kun je ook met alleen water maken, maar omdat er niet echt ingrediënten in zitten die een romige textuur geven, heb ik gekozen voor rijstmelk. Dat zorgt net voor iets meer body. Ik ben wel benieuwd wat een halve banaan zou doen voor de smaak en textuur, dus dat zou ik de volgende keer willen proberen.

smoothie

Claudia • 31 oktober 2014


Previous Post

Next Post