When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

Janine-kerstmuts2-584
1

Tips om meer energie te krijgen

Janine-kerstmuts2-584

Na de feestdagen heb ik mijn buik letterlijk en figuurlijk vol van al dat eten en drinken!  Herken jij dat ook? In de maand december eten, of liever gezegd snoepen we veel meer dan we normaal doen. Van chocoladeletters, marsepein, banketstaven met amandelspijs, glühwijn, kerstkransjes en noem maar op, heb ik helemaal genoeg! Tijdens de feestdagen wordt er vaak ook meer vlees gegeten, wat ook weer verzurend is voor je lichaam. Op nieuwjaarsdag begint het gevoel al, nergens zin in hebben en weinig energie meer. Geen wonder natuurlijk, want al die suikers roven energie! Hieronder een aantal tips om in het nieuwe jaar actief aan de slag te gaan, weer  snel een goed energiepeil te krijgen en een paar kilootjes lichter is ook mooi meegenomen toch 😀

 • Wandel iedere dag 20-30 minuten, het zorgt letterlijk voor ont-spanning en afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd, wat zeer welkom is na de december ‘eetperiode’
 • Eet eens 2 weken geen brood, je zult versteld staan van het resultaat. Er zijn veel goede alternatieven. Het is een kwestie van wennen, een absolute aanrader!
 • Zet iedere dag (groene) groenten op je menu, liefst biologisch natuurlijk
 • Begin de dag eens met een groene smoothie met fruit, de ultieme energyboost 😀
 • Ga ’s avonds na 8 uur niet meer achter computer of tv zitten, maar doe iets wat echt ontspant, mooie muziek luisteren bijvoorbeeld.
 • Ga eens een aantal keren vroeger naar bed, uiterlijk 11 uur. Je bijnieren komen dan tot rust. Zeker als je een drukke werkweek heb is dit zeer effectief.
 • Drink minstens 1,5-2 liter schoon water. Een goedkope oplossing: koop een Nanopod, een soort thermosfles met een speciaal filter, ideaal!
 • Gebruik als gezichtscreme en bodylotion eens pure onbewerkte kokosolie! Je huid gaat ervan stralen, dat geeft je ook energie! Al die zoetigheid doet je huid ook geen goed namelijk!
 • Schrijf de veranderingen die je merkt op, houd het eens een week bij! Je zult versteld staan!

Natuurlijk zou ik je nog veel meer tips kunnen geven, maar voor nu houd ik het eerst even bij een ‘opstapje’ om je in het begin van het nieuwe jaar op weg te helpen. Gun jezelf de tijd om hier aandacht aan te besteden. Ons lichaam heeft het ’t hele jaar door al zwaar te verduren door de vervuiling van buitenaf, uitlaatgassen, gsm-masten, wifi, chemische bestrijdingsmiddelen op al onze groenten en fruit etc.

Wist je trouwens dat als je eenvoudig, puur en gezond eet, je minder snel trekt hebt? De zoete trek, die veel mensen zullen herkennen, verdwijnt. Je energiepeil wordt mede daardoor stabieler, minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel, geen energiedips meer in de middag. Ik kan je deze tips echt van harte aanbevelen, laat even een reactie achter want ik ben heel benieuwd naar jouw bevindingen.

Ik wens je veel energie in het nieuwe jaar !

energie

Claudia • 20 december 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Mer 13 maart 2013 - 07:19

  Wat een goede tips! Het helpt echt om iedere dag een half uurtje te wandelen of te bewegen en om ’s avonds eens niet tv te kijken, maar gewoon een goed boek te lezen. Ik heb al veel meer energie. Verder heb ik veel gehad aan het e-book Meer energie in 30 dagen.

Comments are closed.