When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

spinazie-smoothie 006
0

Smoothie van de week: spinazie, avocado en fruit

 

spinazie-smoothie 006

Spinazie is een donkergroene bladgroente die erg rijk is aan gezonde voedingsstoffen. Voor een smoothie is spinazie heel geschikt en laat zich bovendien goed combineren met fruit en kruiden

Wat heb je nodig voor deze spinazie-fruit-avocado smoothie (ca. 2-3 personen):

  • 250 gram biologische spinazie
  • Een banaan
  • Halve biologische sinaasappel
  • 1 avocado
  • Kaneel
  • Eetlepel hennepzaad

Spinazie is een veelzijdige groente en bevat heel veel gezonde voedingsstoffen. Je kunt ’t rauw, zoals in deze smoothie, eten, gewoon koken en ook roerbakken. Er zit veel  vit. A,B,C, ijzer,  magnesium, kalium, koper en zink en is vooral een goede bron van calcium!

Avocado zit bomvol goede vetten! Wist je dat avocado een vrucht is en een wel heel veelzijdige! Veel vitaminen en mineralen zoals vit. C,E ijzer, eiwitten, zink en magnesium. Bovendien een goede bron van omega 3. Een absolute aanrader om een paar keer per week een avocado in je gerecht of zoals in deze lekkere smoothie te verwerken.  Ook beschermt avocado je tegen vrije radicalen.

Banaan bevat naast vitamine A, B3, B6 en C ook ijzer, kalium en magnesium.

Kaneel zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en cholesterol.

Sinaasappel bevat o.a. vit. C.

Hennepzaad is echt een superfood, dat wil zeggen dat er heel veel belangrijke voedingsstoffen in zitten. De wat nootachtige smaak van hennepzaad is heel verrassend en bevat bovendien de juiste verhouding omega 3-6, calcium, kalium, magnesium, zink en vitamine B, C en E.

Resultaat:  De smaak van deze spinazie-fruit-avocado smoothie is heel krachtig en licht zoet. De avocado zorgt ervoor dat je  smoothie ‘body’ krijgt en wat minder vloeibaar is, maar zeker niet te dik. Je merkt meteen dat je aardig verzadigd bent als je ‘m op hebt. Dat zit vooral in de vetten uit de avocado. Op deze manier krijg je snel de goede vetten binnen die je per dag nodig hebt. Vitaminen en mineralen worden hierdoor ook beter opgenomen. Vooral in de winter vind ik dit een zeer geslaagde en lekkere combinatie van groenten en fruit ineen.

 

 

avocadosmoothie

Claudia • 11 januari 2013


Previous Post

Next Post