When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

0

Snack van de week: Avocadomousse op komkommertoast

Avocado is een vrucht, paars/aubergine van kleur van buiten en van binnen groen. Er zijn heel veel soorten avocado’s, maar Hass is de meest bekende. Het bijzondere aan avocado is dat deze vol zit met gezonde vetten.

Wat heb je nodig voor deze snack van de week (3-4 personen)

  • 2 Avocado’s
  • Teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 1 Theelepel kurkuma (geelwortel)
  • Grof gemalen zeezout of Himalaya zout
  • Mespuntje komijn
  • Zwarte peper

De avocado bevat veel gezonde voedingsstoffen en is  veelzijdig toepasbaar. In dit recept is de avocado tot een mousse verwerkt op een toast van komkommer. Je kunt de stukjes ook wat minder fijn maken voor in een salade bijvoorbeeld. Avocado is ook de basis van guacamole, wat veel voorkomt in de Mexicaanse keuken en is rijk aan vit. A,B1, B2, B6, B11, C, ijzer, magnesium, calcium, kalium, koper en zink en fosfor.

Olijfolie is een goede bron van Omega-9 vetzuren.

Kurkuma of geelwortel heeft veel genezende eigenschappen. Kurkuma is o.a. ook een van de bestanddelen van kerrie, wat veel bekender is. Van kurkuma is bekend dat het een kankerremmende werking heeft en ontstekingsremmende eigenschappen.

Zwarte peper zorgt ervoor dat kurkuma beter opgenomen wordt in je lichaam wat de krachtig genezende eigenschappen nog eens versterkt. Bovendien heeft zwarte peper een zeer positief effect op het spijsverteringsproces.

Knoflook behoort tot dezelfde familie als bieslook en de gewone ui. Aan knoflook zijn vele gunstige eigenschappen toe te schrijven zoals ontstekingsremmende werking bij infecties, griep, hoest en verkoudheid. Knoflook is een goede bron van selenium, een mineraal wat ervoor zorgt dat de belasting van zware metalen die we via lucht en voeding binnenkrijgen vermindert. Verder is knoflook rijk aan vitamine A,B,C, zink, germanium, jodium, calcium, magnesium en ijzer.

Resultaat: De avocado snack is lekker ’s avonds bij de borrel op een toast van komkommer, maar ook in de middag als hartig tussendoortje. Het is een voedzame vrucht waar je niet gauw te veel van zult eten omdat je er snel verzadigd van bent. Ook geeft het veel energie. Dit komt met name door de gezonde vetten. Gezonde vetten leveren een belangrijke bijdrage voor een goede hormoonhuishouding. Een absolute aanrader, bovendien gemakkelijk en snel te maken!

avocadokomkommerkorianderkurkuma

Claudia • 3 september 2012


Previous Post

Next Post