When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

Appel kaneel snack bakje-584
0

Snack van de week: Appel-kaneel bites

 

Appel kaneel snack bakje-584

De appel-kaneel bites zijn erg lekker als tussendoortje, maar vooral in de feestelijke decembermaand leuk om op tafel te zetten als snack. Door verschillende appelrassen te nemen heb je soms net weer even een wat andere smaak.

Wat heb je nodig voor deze appel-kaneel bite  : (ca. 4 personen)

  •  Ca. 4-5 appels middelgroot
  •  Halve eetlepel kaneel
  • Bakpapier/keukenpapier

Appels zijn erg gezond en bovendien kun je er heel veel mee doen. Rijpe appels bevatten vitaminen B1, B2, B6 en E en verschillende soorten zuren zoals citroenzuur en nicotinezuur waardoor je die lekkere geur krijgt. Ook bevat de appel veel mineralen en sporenelementen zoals kalium, calcium, magnesium, natrium en fosfor. In het vruchtvlees zit pectine, dat de eigenschap heeft in de darmen als een spons te werken waardoor giftige stoffen uit je lichaam opgezogen worden. Ook heeft pectine een gunstige werking op het cholesterolgehalte in je bloedvaten. Diarree en andere darmklachten verminderen snel bij het eten van appels.

Voor dit recept zijn diverse appelrassen geschikt. De goudreinet, een iets zure appel is juist met het laagje kaneel erop hierdoor echt een aanrader 😀 . De Santana, een appel die veel mensen goed verdragen, is ook een goed alternatief. Het is gewoon een kwestie van proberen welke jij het lekkerste vindt! Schil de appels en snijd ze daarna in dunne plakjes (niet te dun, anders verbranden ze in de oven). Dep ze daarna goed droog met keuken-papier. Vervolgens bestrooi je de plakjes met kaneel totdat de appels bedekt zijn met een heel dun laagje. Ongeveer vijftien minuten in laten trekken en in een voorverwarmde oven op ca. 200 graden lichtbruin en knapperig laten worden.

Kaneel is een krachtige anti-oxidant en draagt ook bij aan de lekkere mild zoete smaak in deze appel-kaneel bites.

Deze lekkere snack is snel gemaakt. Leuk om met de feestdagen eens iets heel anders op tafel te zetten. Ik vind ‘m erg lekker en bij mij zal ie zeker niet ontbreken tijdens de kerst!

Eet gezond en smakelijk 😀

Claudia • 18 december 2012


Previous Post

Next Post