When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

0

Smoothie van de week: Frisse spinazie smoothie

 

Spinazie is een donkergroene bladgroente die erg rijk is aan gezonde voedingsstoffen. Voor een smoothie is spinazie zeer geschikt en laat zich bovendien goed combineren met fruit en kruiden

Wat heb je nodig voor de frisse spinazie-smoothie: (ca. 3-4 personen)

  • 250 gram biologische spinazie
  • Een banaan
  • 1 appel
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • ¼ komkommer
  • Eetlepel kokos- of (rode)palmolie AmanPrana
  • Zwarte peper

Spinazie bevat veel gezonde voedingsstoffen en is zowel rauw als gekookt lekker. Hier is spinazie in een smoothie verwerkt, maar je kunt spinazie ook als salade eten. Het is dus een veelzijdige groente! Spinazie bevat vit. A,B,C, ijzer, magnesium, calcium, kalium, koper en zink en is vooral een goede bron van calcium.

Banaan bevat naast vitamine A, B3, B6 en C ook ijzer, kalium en magnesium.

Kurkuma of geelwortel heeft veel genezende eigenschappen. Kurkuma is o.a. ook een van de bestanddelen van kerrie, wat veel bekender is. Van kurkuma is bekend dat het een kankerremmende werking heeft en ontstekingsremmende eigenschappen.

Zwarte peper zorgt ervoor dat kurkuma beter opgenomen wordt in je lichaam wat de krachtig genezende eigenschappen nog eens versterkt. Bovendien heeft zwarte peper een zeer positief effect op het spijsverteringsproces.

De rode palmolie bevat tien keer zoveel caroteen als worteltjes. In combinatie met spinazie is deze palmolie heel goed voor je ogen. Palmolie bevat veel vitamine A,E, natuurlijke anti-oxidanten die helpen tegen veroudering van je huid. De vetten in de olie zorgen ervoor dat calcium en magnesium beter opgenomen worden. Ook wordt de kurkuma beter opgenomen. De palmolie in deze smoothie zorgt er ook voor dat de fructose, de suiker uit de banaan en de appel nauwelijks een stijging in je bloedsuiker-spiegel veroorzaakt.

Resultaat: De frisse spinazie-smoothie is erg lekker, licht pittig maar niet té. Doordat de smaak fris, licht zoet en beetje pittig is, is het een heerlijke smoothie voor de (na)zomer. De banaan en appel zorgen voor de licht zoete smaak. De palmolie zorgt ervoor dat de vitaminen en mineralen uit de spinazie heel goed opgenomen worden. Neem je deze smoothie ’s ochtends dan heb je gegarandeerd veel energie en een voldaan gevoel om de dag mee te beginnen!!

smoothiespinazie

Claudia • 22 augustus 2012


Previous Post

Next Post