When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

0

Smoothie van de week: Ananas-kokossmoothie

De aanleiding voor het maken van deze smoothie was om een goed alternatief te vinden voor de McDonalds ananasmilkshake. Een van de grote verschillen hiermee is dat ik in mijn smoothie geen melk gebruik. Ook voeg ik er geen suiker aan toe, simpelweg omdat dit door het gebruik van vers fruit overbodig is en bovendien ongezond. Steeds meer kinderen en volwassenen hebben tegenwoordig een vorm van melkallergie. Gelukkig zijn er ook diverse lekkere en gezonde alternatieven voor melk te koop bij de supermarkt (AH) en bij alle natuurvoedingswinkels.

Wat heb je nodig voor de ananas-kokossmoothie ( genoeg voor vier grote smoothies):

  • Hele ananas
  • Twee bananen
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • Eetlepel geraspte kokos
  • Eetlepel hennepzaad
  • 250 ml rijstdrank( mag ook amandel, spelt of havermelk zijn)

 

Ananas bevat veel vitamine C, kalium, calcium, veel vezels en weinig calorieën. Een verse biologische ananas heeft de voorkeur. Ananas heeft bovendien ontstekingsremmende eigenschappen, het vermindert een opgezet gevoel na een maaltijd en helpt bij obstipatie.

Banaan bevat naast vitamine A, B3, B6 en C ook ijzer, kalium en magnesium. Ook heel effectief om een lage bloedsuikerspiegel weer omhoog te brengen.

Kokosbloem (AmanPrana), bevat geen gluten en fytinezuur, maar wel veel vezels . Een eetlepel bevat 10 gram vezels. Aanbevolen wordt om ca. 30 gram vezels per dag binnen te krijgen. Ook het fruit in deze smoothie bevat vezels, waardoor je al een heel groot deel van die hoeveelheid binnenkrijgt. Ter vergelijk:  een zelfde hoeveelheid cruncy muesli bevat ca. 6 gram vezels. Bovendien zitten in kokosbloem de acht essentiële eiwitten. ‘Essentiële’ betekent dat ons lichaam het niet zelf aanmaakt maar dat we het uit onze voeding moeten halen.

Hennepzaad is een superfood, dat wil zeggen dat er meer dan twaalf belangrijke voedingsstoffen in zitten. Hennepzaad bevat een goede verhouding omega 3-6, calcium, kalium, magnesium, zink en vitamine B, C en E.

Rijstdrank (Lima) bevat geen cholesterol en geen lactose (melksuiker). Het heeft een vrij neutrale smaak, heel licht zoet. Een heel goed alternatief voor melk!

Resultaat : De ananas-kokossmootie is heel erg lekker, zoet maar niet te zoet. Kokos en ananas vormen met elkaar een goede combinatie. Als je niet van kokos houdt kun je er ook extra banaan in doen.

ananaskokosrijstdranksmoothie

Claudia • 20 juli 2012


Previous Post

Next Post