When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

0

Postelijn-banaan-smoothie

Postelijn is een donkergroene bladgroente die erg rijk is aan gezonde voedingsstoffen. Voor een smoothie is postelijn heel  geschikt en smaakt erg lekker met fruit en kruiden

Wat heb je nodig voor deze postelijn-banaan smoothie: (ca. 3-4 personen)

  •  Ca. 250 gram biologische postelijn
  • 2 bananen
  • Eetlepel kokosolie (Royal Green)
  • Handje gojibessen (gedroogd)
  • 1 theelepel rauwe cacao
  • 1 theelepel kaneel

Postelijn is een niet zo bekende groentesoort. Je vindt ‘m terug onder de ‘vergeten groenten’. Vroeger werd het ook veel meer gegeten. Het is eigenlijk een onkruid en bevat  veel gezonde voedingsstoffen en is zowel rauw als gekookt lekker. Hier heb ik postelijn in een smoothie verwerkt, maar je kunt er ook een heel lekkere salade van maken! Postelijn mag zich mag met recht een veelzijdige groente noemen vind ik en is rijk aan  vit. A, B1, B2, B6, B11, ijzer, magnesium, calcium, kalium, koper, zink en is vooral een goede bron van calcium! De milde smaak en de veelzijdige toepasbaarheid maken ‘m favoriet.

Banaan bevat naast vitamine A, B3, B6 en C ook ijzer, kalium en magnesium.

Cacao poeder, rauw en biologisch zit boordevol anti-oxidanten. Ook is cacao een goede bron van zink. Zink speelt een belangrijke rol bij ons immuunsysteem. Bij stress heeft cacao ook een positieve werking.

Kokosolie is heel geschikt om door je smoothie te doen en bevat bovendien goede verzadigde vetten die ervoor zorgen dat vitaminen en mineralen beter in je lichaam opgenomen kunnen worden. Regelmatig kokosolie gebruiken geeft een boost voor je spijsvertering en hormoonhuishouding. Ook zorgt kokosolie ervoor dat de suikers uit het fruit je bloedsuikerspiegel maar minimaal doet stijgen!

Gojibessen zijn de meest voedzame vruchten op aarde en behoren tot de superfoods. Meer dan 21 mineralen , zoals koper, zink, selenium en fosfor zitten in deze rode bessen! De hoeveelheid vitamine C in gojibessen is vele malen groter dan die van sinaasappelen! Je kunt er ook thee van zetten!

Kaneel is een krachtige anti-oxidant en draagt ook bij aan de lekkere mild zoete smaak in deze smoothie.

Resultaat: Deze lichtzoete postelijn smoothie is erg lekker. De milde groentesmaak samen met de banaan maken dat deze smoothie erg geschikt is als ontbijt. De kokosolie zorgt ervoor dat de vitaminen en mineralen uit de postelijn snel opgenomen kunnen worden. Als je deze smoothie ’s ochtends neemt dan ben je verzekerd van veel energie en een lekker voldaan gevoel om de dag mee te beginnen!

smoothie

Claudia • 19 november 2012


Previous Post

Next Post