When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

waterkers smoothie
0

Pittige waterkers-smoothie

waterkers smoothie

Waterkers is een donkergroene bladgroente waar echt superveel vitaminen en mineralen in zitten die een extra boost aan je gezondheid geven. Van waterkers kun je heel goed smoothies maken, echt heel lekker! De smaak is vooral pittig en valt goed te combineren met verschillende soorten fruit. Houd je van pittig, dan moet je deze smoothie beslist maken 😀

Wat heb je nodig voor deze  pittige-waterkers smoothie : (ca. 2-3 personen)

  • 1 zakje waterkers (100 gram)
  •  2 bananen
  • Verse muntblaadjes
  • 1 theelepel cacao (rauw)
  • 1 eetlepel  kokosmeel (AmanPrana))
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Spirulina, chlorella en tarwegraspoeder

Waterkers  bevat veel gezonde voedingsstoffen en kun je zowel in een soep verwerken, of rauw als salade eten.  Hier is waterkers in een smoothie met fruit verwerkt. Deze groene bladgroente is wat minder  bekend en heeft Ă©cht een pittige smaak, die veel weg heeft van peper! Voor zover ik weet kun je het alleen in voorverpakte zakjes kopen, soms ook in bosjes.Waterkers is echt een must, eet het minimaal 2x per week omdat het  boordevol vitaminen en mineralen zit zoals vitamine A,C, E, K, B11, ijzer, jodium en veel calcium. Uit onderzoeken blijkt dat het een kankerremmende werking heeft. Waterkers is een soort waterplant en groeit ’t best in stromend water en is familie van de tuinkers.

In banaan zit naast vitamine A, B3, B6 en C ook ijzer, kalium en magnesium.

Kokosmeel  bevat veel vezels (1 eetlepel  = 10 gram vezels, ca. 1/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het zorgt voor een goede darmwerking en geeft deze smoothie een milde zoete smaak. Verder zitten er veel eiwitten (zonder gluten), vetten en koolhydraten in.

Cacao poeder, rauw en biologisch zit boordevol anti-oxidanten. Ook is cacao een goede bron van zink. Zink speelt een belangrijke rol bij ons immuunsysteem. Bij stress heeft cacao ook een positieve werking.

Spirulina, chlorella en tarwegras behoren tot de superfoods. Superfoods hebben twaalf of meer gezonde eigenschappen en geven een extra groene kleur aan de smoothie. Je kunt deze eventueel ook weglaten, maar eigenlijk mogen deze superfoods niet ontbreken in je dagelijkse voeding!

Resultaat: Deze pittige lichtzoete smoothie is erg lekker, toch moest ik er even aan wennen. De pittige smaak die door het fruit wat geneutraliseerd wordt maakt  ‘m wat zachter. Als je de smoothie ’s morgens neemt, als ontbijt,  dan is dat wat lekkerder vind ik. Houd je van pittig, dan zou je minder fruit toe kunnen voegen of een banaan vervangen door appel.

De vele gezonde eigenschappen van waterkers, goed voor de lymfe, bloed, maag, lever, versterkend voor je immuunsysteem en ontgiftende werking zegt eigenlijk al genoeg. Een tot tweemaal  per week waterkers eten, gewoon doen! Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn 😀

groene smoothieRecept

Claudia • 17 mei 2013


Previous Post

Next Post