When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

Meerbrood
0

Meerbrood

Meerbrood

Brood met een eerlijke en vooral natuurlijke smaak is nu op de markt gekomen, de naam is ‘Meerbrood”. Brood waar meer van het goede in zit en minder van het slechte, zo zou je het ongeveer kunnen zeggen. Ik ben ‘m meteen gaan proeven, want ik was toch wel een beetje nieuwsgierig hoewel ik geen broodfan ben 😉  In deze review wil ik mijn smaak-beleving graag met jullie delen.

Ik kocht mijn algenbrood bij Bakkerij Piet in Elspeet. Ik had een leuk gesprek in de bakkerij met een medewerkster die de tijd voor me nam en het een en ander vertelde. Het is hier altijd even afwachten hoe het gaat lopen zei ze, nieuwe dingen lopen hier niet meteen zo snel. Maar ja, hoe meer bekendheid  (met name de gezondheidsvoordelen te benoemen) eraan gegeven wordt hoe meer mensen het gaan proberen. Er zijn op dit moment  ongeveer 125 verkooppunten waar je voor dit nieuwe brood terecht kunt. Het is op dit moment nog afwachten of dat het een groot succes gaat worden. Ik vond het in ieder geval heel handig dat ik er informatie erbij kreeg, een krantje waar van alles over de vitaminen, mineralen en vooral wat ‘m bijzonder maakt, de algen in staat. Ik vind dit zeker een toevoeging voor de mensen die het meerbrood willen proberen. Zeker als je je nog niet zo verdiept hebt in wat er nou allemaal in brood zit. In een eerder artikel schreef ik al dat er best veel E-nummers in brood zitten, en bijna wel een halve gram zout per boterham. Dat is best veel. Als je ooit wel eens brood gegeten hebt waar geen zout in zit, dan weet je precies wat het verschil is tussen wel of geen zout. Het smaakt heel flauw en waarschijnlijk liet je het liever staan. Er bleef niet veel over van de smaak van het brood.

Bij mij kwam meteen de vraag naar boven,  waarom algen in brood? En natuurlijk ook hoe smaakt dat, algen in je boterham. Nou neem ik zelf dagelijks algen, maar ja je moet het toch eerst geproefd hebben. Mijn eerste indruk was een wat vlakke smaak, had denk ik toch te maken omdat ik het vergelijk met ‘gewonere’ broodsoorten. Toen ik een ‘meerboterham’ met wat plakjes rauwmelkse kaas erop op had kon ik de smaak meer en meer waarderen.  Ik zou het willen omschrijven als puur en natuurlijk. Gewoon brood ligt ook zwaarder op je maag vind ik. Ik merk dat meteen als ik buiten de deur ergens brood eet.  Je voelt ’t meteen zitten als het ware. Mijn ervaring is dat dit bij meerbrood beslist niet zo is. De smaak van de algen is zeker niet overheersend, maar eerder heel licht te noemen. De algen neutraliseren naar mijn idee ook de smaak en voegen er die puur natuurlijke vleug aan toe.

Natuurlijk wordt een nieuw brood niet een echt succes als ie alleen lekker smaakt,  hij moet meer te bieden hebben dan alleen dat. De voedingswaarde moet ook iets meer toevoegen. We zitten nu eenmaal in een tijd waarin gezondheid en duurzaamheid een belangrijke rol spelen en dat vind ik een goede zaak.  We mogen best eens nadenken over ons dagelijks brood, wat erin zit en wat we er niet in willen omdat het slecht  kan zijn voor onze gezondheid.

Meerbrood wordt ook al wel ’s werelds puurste brood genoemd, rijk aan algen, minder zout, lactosevrij en zonder E-nummers. Brood blijkt nogal wat E-nummers, oftewel kunstmatige hulpstoffen te bevatten waarvan een aantal de gezondheid aan kan tasten. De vitamines in dit brood zijn vitamine A, B2, B6 en de mineralen magnesium, fosfor, ijzer. Daarnaast is het brood rijk aan eiwit,  dankzij de algen. Je bent hierdoor eerder verzadigd waardoor je ook minder van dit brood zal eten dan je normaal zou doen.

Ik vind dit brood zeker de moeite waard en zou je aanraden het gewoon eens te proberen. Voor mij is de afwezigheid van de E-nummers en de toevoeging van de algen doorslaggevend om zo nu en dan een meerbroodje te kopen. Algen bevatten veel vezels, meer vitamine B6 dan een kop cornflakes en veel meer ijzer dan spinazie en evenveel eiwitten als een ei. In het krantje staat dan ook vermeld ‘neem gerust een sneetje Meerbrood in plaats van spinazie’. Over smaak valt niet te twisten natuurlijk, koop eens zo’n broodje, ik ben benieuwd naar jouw smaakbeleving, hoor graag je reactie. Meer informatie kun je ook vinden op www.meerbrood.com

 

algenbrood

Claudia • 19 februari 2013


Previous Post

Next Post