When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

Raapstelen smoothie
0

Lente raapstelen-smoothie

Raapstelen smoothie

Het is lente en er zijn weer raapstelen 馃榾 Raapstelen behoren tot de bladgroenten die erg rijk zijn aan gezonde voedingsstoffen. Voor een smoothie聽zijn raapstelen heel geschikt en heel lekker om te combineren metallerlei soorten fruit.

Wat heb je nodig voor deze聽Lente raapstelen smoothie : (ca. 3 personen)

聽聽聽聽聽聽聽聽 1-2 bosjes raapstelen (biologisch)聽

聽聽聽聽聽聽聽 2 bananen

聽聽聽聽聽聽聽聽 1 avocado

聽聽聽聽聽聽聽聽 1 theelepel cacao (rauw)

聽聽聽聽聽聽聽聽 1 eetlepel kokosmeel (AmanPrana)

聽聽聽聽聽聽聽聽 1 theelepel maca

聽聽聽聽聽聽聽聽 1 theelepel spirulina

聽聽聽聽聽聽聽聽 1 theelepel tarwegraspoeder

聽聽聽聽聽聽聽聽 Water

In raapstelen zitten veel gezonde voedingsstoffen en je kunt er heel veel mee doen.聽 Lekker in een stamppot of rauw als salade eten, of even mee wokken met andere groenten.Hier zijn de raapstelen in een smoothie met fruit verwerkt. Ze zijn niet zo heel bekend en behoren tot de vergeten groentensoorten. Raapstelen zijn niet alleen heel veelzijdig om van alles mee te doen, maar zitten ook nog eens boordevol vitaminen en mineralen zoals vitamine B en C, en veel calcium, magnesium, kalium en ijzer. Het onderste er even af snijden en de rest gaat met steel en al zo in de blender, heel makkelijk!

In banaan zit naast vitamine A, B3, B6 en C ook ijzer, kalium en magnesium.

Avocado zit bomvol goede vetten en is een absolute aanrader voor in je smoothies! Wist je dat avocado een vrucht is en een wel heel veelzijdige! Veel vitaminen en mineralen zoals vit. C,E ijzer, eiwitten, zink en magnesium. Bovendien een goede bron van omega 3 en het beschermt je tegen vrije radicalen.

Kokosmeel wat ik hier in gedaan heb, bevat veel eiwitten en veel vezels. Een eetlepel bevat al 10 gram vezels, dat is best veel.Hierdoor verbetert al snel je spijsvertering en darmwerking.

Cacao, rauw en biologisch zit boordevol anti-oxidanten. Ook is cacao een goede bron van zink. Zink speelt een belangrijke rol bij ons immuunsysteem. Bij stress heeft cacao ook een positieve werking.

Resultaat: Deze lichtzoete raapstelen-smoothie is erg lekker. De wat milde smaak van de raapstelen combineert heel goed met banaan en avocado. Hierdoor wordt de smoothie niet al te zoet en komt de smaak van de raapstelen goed tot zijn recht.聽De avocado zorgt voor de goede vetten en ook wordt de smoothie hierdoor iets dikker en 鈥榬omiger鈥.聽Om de dag mee te beginnen vind ik 鈥榤 zeer geschikt door de milde groentesmaak met fruit. Ik heb in deze smoothie verschillende superfoods gebruikt, zoals cacao, maca, spirulina en tarwegras. Dit maakt 鈥榤 echt tot een topper zowel wat smaak betreft als de voedingswaarde. Deze gaat zeker tot m鈥檔 favoriet behoren 馃榾 聽聽

avocadoRaapstelensmoothie

Claudia • 26 april 2013


Previous Post

Next Post