When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

Boekweitpannenkoek
0

Boekweitpannenkoeken met appel-banaan cremee

 

Boekweitpannenkoek

Boekweit is een plant die afkomstig is uit de duizendknoopfamilie. Boekweit behoort dus niet tot de granen zoals veel mensen denken. Boekweit is heel veelzijdig in het gebruik. Je kunt het als ontbijtmix kopen, als hoofdgerecht bij je avondeten ter vervanging van bijvoorbeeld aardappelen of pasta en echt verrukkelijke pannenkoeken van bakken zoals in dit recept šŸ˜€ . In boekweit zitten veel waardevolle vitaminen en mineralen zoals vitamine B,Ā  veel magnesium, fosfor, kalium en calcium. Het grote voordeel is dat het glutenvrij is. Deze pannenkoeken zijnĀ dan ook heelĀ geschikt voor mensen met glutenintolerantie.

Wat heb je nodig voor deze pannenkoeken met appel-banaan cremee: (ca. 3-4 personen):

  • Biologisch volkoren boekweitmeel (De Nieuwe Band)
  • 1 of 2 bananen
  • 2 appels
  • Rijstmelk (Provamel of Lima)
  • Kaneel
  • Roomboter of ghee
  • 2 eieren
  • Snufje himalaya zout
  • Kokosstrooisel (De Nieuwe Band)

In plaats van melkĀ heb ikĀ rijstmelk gebruikt. Hierdoor is dit recept geschikt voor mensen met een melkallergie. Rijstmelk of rijstdrank is heel licht zoet en daardoor heel geschikt voor je eigengemaakte pannenkoekenmix.

In banaan zit naast vitamine A, B3, B6 en C ook ijzer, kalium en magnesium.

Kaneel is een krachtige anti-oxidant en is van tevoren door de eigengemaakte pannenkoekenmix gedaan. Je kunt ook als de pannenkoeken klaar zijn een extra snufje kaneel erover heen doen. Ook erg lekker!

Voor wie geen melkproducten mag: Bak de pannenkoeken in ghee, geklaarde boter welke verhit is en daardoor vrij van melkeiwitten en melksuikers. Kant en klaar te koop, het proberen waard!

Pannenkoeken worden vaak belegd met suiker,Ā  poedersuiker, jam, stroop of andere zoetigheden. Deze appel-banaan cremee waar kokosstrooisel aan toegevoegd is maak je gemakkelijk zelf in de blender.

Resultaat: De pannenkoeken zijn extra lekker door de fruitige cremee gemaakt van biologische banaan, appel en kokos. De smaak is lekker zoet,Ā  precies zoet genoeg en minder heftig zoet dan suiker! Je kunt ook variĆ«ren met ander fruit, in de zomer met bessen of aardbeien bijvoorbeeld. Bovendien is het ook lekker op een cracker of rijstwafelĀ  de volgende dag als je wat over hebt šŸ˜€ .Ā Het recept is zo samengesteld dat iedereen op verantwoorde manier lekker van pannenkoeken kan genieten zonder overladen te worden met suiker! Het proberen absoluut waard!

boekweitglutenvrijlactosevrijPannenkoeken

Claudia • 10 februari 2013


Previous Post

Next Post