When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

Boerenkoolsmoothie-2
1

Boerenkool-fruit smoothie

 

Boerenkoolsmoothie-2

Boerenkool  is een donkergroene bladgroente die erg rijk is aan gezonde voedingsstoffen. Niet zo voor de hand liggend misschien, maar van boerenkool  kun je heel goed een lekkere smoothie maken gecombineerd met allerlei soorten fruit.

Wat heb je nodig voor deze boerenkool-fruit smoothie : (ca. 2 personen)

  •  Ca. 250 gram biologische boerenkool (gesneden)
  • 2 bananen (of 1 banaan en een appel)
  • Eetlepel kokosolie (Royal Green)
  • Eetlepel  hennepzaad
  • 1 theelepel kaneel

Boerenkool  is een groente die de meeste mensen als stamppot eten samen met aardappelen, een echt wintergerecht!  Je kunt deze supergezonde groente heel goed in een smoothie gebruiken. Handig als je niet zo’n fan van stamppot bent 😀  Je kunt het voorgesneden kopen of zelf snijden. Dan heb je wel meer nodig dan hier aangegeven.  Boerenkool bevat  veel gezonde voedingsstoffen en behoort wat mij aangaat tot de top (groene)groenten! In een een stamppot met knolselderij in plaats van gewone aardappelen of met bataat, een zoete ‘aardappel, is ie ook erg lekker. Hier heb ik  boerenkool eens  in een smoothie verwerkt.  Deze groene bladgroenten is rijk aan  vit.  B en C, magnesium, calcium, kalium, natrium en fosfor.  Vooral omdat boerenkool  ook een goede bron van calcium is en nu volop verkrijgbaar kun je ‘m wekelijks op je menu zetten. De iets pittige smaak van deze smoothie vond ik heel verrassend.

Kokosolie mag eigenlijk niet meer ontbreken in je smoothies. Heel geschikt om ervoor te zorgen dat je de juiste verzadigde vetten binnenkrijgt waardoor ook  vitaminen en mineralen beter in je lichaam opgenomen kunnen worden. Je hormoonhuishouding en spijsvertering zijn je er ook dankbaar voor. Tenslotte zorgen deze vetten ervoor dat suiker uit het toegevoegde fruit je bloedsuikerspiegel minder doet stijgen. Ook mooi meegenomen toch!

Kaneel is een krachtige anti-oxidant en doet ‘t door z’n mild zoete smaak goed in deze smoothie.

Banaan bevat naast vitamine A, B3, B6 en C ook ijzer, kalium en magnesium. Banaan  kan eigenlijk altijd goed in een smoothie.

Hennepzaad bestaat voor 35% uit eiwitten. Eiwitten zijn bouwstenen voor je spieren. Verder bevat hennepzaad veel omega 3 – 6 in de juiste verhouding en vitaminen E, C en B en mineralen.

Resultaat: Deze boerenkool smoothie is licht pittig van smaak, heel verrassend, maar wel even wennen vind ik. Ook heeft  ie een lichte ‘bite’ door de heel kleine stukjes groente die over blijven. Hierdoor lijkt ie ook wat minder vloeibaar. De lichtpittige groentesmaak maken ‘m wat minder geschikt voor de ochtend, maar door er 2 bananen door te doen, kan het wel. Het is gewoon ook even wennen denk ik. Als je deze smoothie wel ’s morgens neemt, dan ben je wel verzekerd van veel energie, o.a. ook door het hennepzaad vanwege de eiwitten.

Een goed idee om de dag eens te beginnen met een boerenkoolsmoothie!  Je kunt natuurlijk allerlei soorten fruit door deze smoothie doen.

groene smoothie

Claudia • 6 december 2012


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Boerenkool Recepten 21 februari 2013 - 13:47

    Dit ziet er wel heel smakelijk uit! Met de appel erbij maakt het iets frisser!

Comments are closed.