When Happy Meets Healthy

Optimize your lifestyle with a smile

0

Andijvie-fruit-smoothie van de week

Andijvie is een donkergroene bladgroente die erg rijk is aan gezonde voedingsstoffen. Voor een smoothie is andijvie zeer geschikt en heel lekker om te combineren met allerlei soorten fruit.

Wat heb je nodig voor de  andijvie-smoothie : (ca. 3-4 personen)

  • 1 krop biologische andijvie
  • 1 of 2 bananen
  • (1 appel)
  • 1 theelepel cacao (rauw)
  • 1 eetlepel kokosolie (Royal Green)
  • 1/2 eetlepel lijnzaadolie
  • Water

Andijvie bevat veel gezonde voedingsstoffen en kun je zowel in een stamppot  of rauw als salade eten. Hier is andijvie  in een smoothie met fruit verwerkt. Deze groene bladgroente is wat minder populair omdat de smaak iets bitter is. Doordat je in deze smoothie fruit erdoor heen doet proef je dat helemaal niet. Andijvie is echt een veelzijdige groente en boordevol vitaminen en mineralen zoals vitamine A,B1, B2, B6 B11 en veel calcium, magnesium, kalium, koper en zink. Vooral in de buitenste bladeren zitten veel vitaminen! De bladeren van de harde nerf afhalen voordat ze in de blender gaan!

Lijnzaadolie is een heel goede bron van omega-3. Veel mensen hebben een tekort aan omega-3. Ook zorgt lijnzaadolie voor een betere darmwerking.

In bananen zitten naast vitamine A, B, C, K  ook veel mineralen zoals ijzer, kalium, calcium, magnesium, zink en selenium.

Kokosolie bevat de goede verzadigde vetten die o.a. nodig zijn voor je spijsvertering, hormoonhuishouding, huid, haren, nagels etc. Ook zorgt kokosolie dat belangrijke mineralen zoals calcium en magnesium beter opgenomen worden en dat de suiker uit het fruit nauwelijks een stijging in je bloedsuiker-spiegel veroorzaakt.

Cacao poeder, rauw en biologisch zit boordevol anti-oxidanten. Ook is cacao een goede bron van zink. Zink speelt een belangrijke rol bij ons immuunsysteem. Bij stress heeft cacao ook een positieve werking.

Resultaat: Deze lichtzoete andijvie-smoothie is erg lekker. De wat bittere smaak die andijvie van nature heeft combineert heel goed met het zoete fruit. Hierdoor wordt de smoothie niet te zoet en komt de milde groentemaak van de andijvie helemaal tot zijn recht. De banaan en/of appel zorgen voor die licht zoete smaak. Om de vele vitaminen en mineralen die in deze smoothie zitten nog beter op te kunnen nemen is kokosolie een absolute aanrader. Deze smoothie is door de lichtzoete smaak juist heel lekker in de ochtend, is snel klaar en geeft je gegarandeerd veel energie om de dag goed te beginnen!

groene smoothie

Claudia • 21 oktober 2012


Previous Post

Next Post